Detailhandel

Als uw handelsactiviteiten voor een groot deel uit verkoop aan particulieren bestaan, dan is Microsoft Dynamics NAV een heel goede basis voor uw informatievoorziening. Zeker met de Kolibrie IT Solutions Trade+ module. Een aantal van de mogelijkheden:

 • Assortiment
  Bevat uw assortiment duizenden of zelfs tienduizenden producten? Met goed gekozen zoeksleutels en kenmerken houdt u een groot assortiment voor al uw medewerkers snel toegankelijk.
 • Adviesprijzen
  Is het assortiment van uw leveranciers dynamisch en wijzigen de prijzen regelmatig? De flexibele importfunctie bespaart u veel tijd bij het verwerken van de wijzigingen.
 • Voorraadbeheer / Supply chain
  Goede logistiek levert geld op! U wilt uw voorraad zo laag mogelijk houden, maar uw klanten willen niet wachten totdat een bestelling binnen is. Hoe vindt u de balans? Een combinatie van forecasting en een goed aangestuurd inkoopvoorstel geeft het antwoord. Ook als uw organisatie uit meerdere vestigingen bestaat, houdt u op deze manier grip op uw voorraad.
 • Kassamodule / barcodescanner
  Het verwerken van een groot aantal kleine orders vereist een andere aanpak dan het verwerken van een klein aantal grote orders. De kassamodule garandeert een snelle orderverwerking, zeker als u deze koppelt met een barcodescanner.
 • Specials
  Levert u als service aan uw klanten op verzoek ook eenmalige, specialistische producten? Deze orderstroom registreert u eenvoudig vanaf de kassa of administratie.
 • Reparatieservice
  Als u in eigen beheer reparaties uitvoert, kunt u ook deze werkzaamheden volledig geïntegreerd aansturen en afrekenen.
 • Projectfacturering
  Wellicht bedient u naast contant afrekenende particulieren ook bedrijven. Met projectfacturering kunnen deze bedrijven eenvoudig op rekening betalen.
 • Plug-and-play Webshop
  Met onze plug-and-play webshop voor particulieren en B2B bespaart u zich tijd en maakt u de service aan uw klanten compleet.
 • Business Intelligence
  Welke producten zijn hardlopers, en welke nemen eigenlijk alleen maar ruimte in? Op welke productgroepen maakt u de meeste winst? Welke producten veroorzaken de meeste garantiereparaties? Wanneer is de beste tijd voor een marketingcampagne, en voor welke doelgroep? Bij welke leveranciers bestelt u zo veel dat u zo langzamerhand een hogere korting kunt afdingen? De analyses en rapportages helpen u trends te ontdekken en uw organisatie effectief aan te sturen.

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.