Internationale groothandel

De wereld van een groothandel is constant in beweging. Handelsgrenzen vervagen, marges staan onder druk en u heeft te maken met een steeds wisselende voorraad. Dit vraagt om snelheid en flexibiliteit in uw informatievoorziening, precies waar Microsoft Dynamics NAV goed in is! U haalt het meeste uit uw systeem als u gebruik maakt van de Trade+ module van Kolibrie IT Solutions.

 • Assortiment
  Bevat uw assortiment duizenden of zelfs vele tienduizenden producten? Met goed gekozen zoeksleutels en kenmerken houdt u een groot assortiment voor al uw medewerkers snel toegankelijk.
 • Adviesprijzen
  Is het assortiment van uw leveranciers dynamisch en wijzigen de prijzen regelmatig? De flexibele importfunctie bespaart u veel tijd bij het verwerken van de wijzigingen.
 • Voorraadbeheer / Supply chain
  Goede logistiek levert geld op! U wilt uw voorraad zo laag mogelijk houden, maar uw klanten willen niet wachten totdat een bestelling binnen is. Hoe vindt u de balans? Een combinatie van forecasting en een goed aangestuurd inkoopvoorstel geeft het antwoord. Ook als uw organisatie uit meerdere vestigingen bestaat, houdt u op deze manier grip op uw voorraad.
 • Barcodescanner
  De koppeling met barcodescanners bespaart uw werknemers veel tijd bij magazijnhandelingen, bijv. orderpicken of inventarisatie.
 • Specials
  Levert u als service aan uw klanten op verzoek ook eenmalige, specialistische producten? Deze orderstroom registreert u eenvoudig vanaf de kassa of administratie.
 • Reparatieservice
  Als u in eigen beheer reparaties uitvoert, kunt u ook deze werkzaamheden volledig geïntegreerd aansturen en afrekenen.
 • Prijsstructuren
  Hanteert u gedetailleerde prijslijsten voor uw klanten, met verschillende prijsstructuren en kortingen? Door gebruik te maken van dimensies kunt u elke prijsafspraak in het systeem vastleggen.
 • Plug-and-play Webshop
  Met onze plug-and-play B2B webshop bespaart u zich tijd en maakt u de service aan uw klanten compleet.
 • Business Intelligence
  Welke producten zijn hardlopers, en welke nemen eigenlijk alleen maar ruimte in? Op welke productgroepen maakt u de meeste winst? Vaak is de 80/20-regel van toepassing: 20% van uw assortiment zorgt voor 80% van uw omzet. Welke C-artikelen kunt u veilig schrappen zonder klanten te verliezen? Een eenvoudige ABC-analyse brengt dit goed in beeld. Welke producten veroorzaken de meeste garantiereparaties? Wanneer is de beste tijd voor een marketingcampagne, en voor welke doelgroep? Bij welke leveranciers bestelt u zo veel dat u zo langzamerhand een hogere korting kunt afdingen? De analyses en rapportages helpen u trends te ontdekken en uw organisatie effectief aan te sturen.

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.